راهنمای خرید 10 مدل بهترین دستگاه جوش [باکیفیت] + قیمت روز
بهترین دستگاه برای جوشکاری دو قطعه آهن دستگاه جوش اینورتر است.
دستگاه جوش اینورتر وسیلهای پرکاربرد برای مهندسین و جوش کارهاست که در تولیدات صنعتی و خانگی برای اتصال دائم قطعات فلزی کاربرد دارد. با توجه به تنوع زیاد دستگاه جوش، معمولا خریداران در هنگام خرید دچار سردرگمی میشود. دراین راهنمای خرید، نکات مهم در خرید اینورتر جوش را بیان میکنیم. دستگاه جوشکاری دارای انواع مختلفی هستند و شما باید با توجه به نوع کار و ضخامت آن و امکاناتی که از دستگاه خود انتظار دارید،انتخاب کنید.
دستگاه جوش یا ترانس جوش چیست؟
این دستگاه برای تبدیل برق شهر به برق مناسب جوشکاری از سیم پیچ استفاده می کند و در حقیقت با استفاده از ترانس برق مورد نیاز جوشکاری را تامین می کند. ترانس به دستگاهی است که دارای یک هسته مرکزی فلزی که به دور آن سیم پیچ های مسی با تعداد دور متفاوت و ضخامت های مختلف پیچیده شده است که این سیستم برای بسیاری از لوازم و دستگاه های الکتریکی بکار میرود.
امروزه ترانس جوش به دلیل محدودیت های که دارند از بین دستگاه های مورد استفاده در صنعت جوشکاری حذف شده است و تولید آنها متوقف شده است و جای خود را به انواع اینورترهای جوشکاری داده اند .
دستگاه جوش قدیمی
به دلیل استفاده مقدار زیادی مس و فلزات دیگر در هسته و سیم پیچ وزن بسیار سنگینی دارند و در حمل و نقل و استفاده در محیط های کارگاهی و ساختمانی ایجاد مشکل می کنند.
عدم قابلیت تنظیم مناسب آمپریکی دیگر از معایب این دستگاه ها است که به طور معمول 4 یا 5 حالت تنظیم مقدار آمپر روی بدنه این ترانس جوش ها قرار داده شده است و برای تغییر مقدار آمپر جوشکاری باید کابل انبر جوشکاری را در داخل فیش های دیگر قرار داد.
نکته بعدی کیفیت نا مناسب جوش است. امروزه دستگاههای تست های جوش ،کیفیت جوش ترانس های جوشکاری را تایید نمی کنند و این دستگاه ها کیفیت جوش خوبی ندارند و البته توان جوشکاری با الکترودهای تخصصی را هم ندارند. یکی از معایب بزرگ این دستگاه ها مصرف برق بیش از اندازه ی انها است که به دلیل ایجاد مقاوت الکتریکی در سیم پیچ به صورت گرما به هدر میرود که همین گرما نیز یکی دیگر از معایب دیگراین ترانس ها است.
انواع دستگاه جوش
بطور کلی دستگاه جوش در دو دسته زیر قرار می گیرد:
- ولتاژ ثابت (CV): این نوع از دستگاه های جوش از ولتاژ ثابتی در هنگام کار برخوردار هستند و می توان از آن ها جهت انجام جوشکاری در زمینه های گازی و پودری استفاده های متعددی را بعمل آورد.
- جریان ثابت (CC): همانطور که از نام این دستگاه نیز مشخص است، جریان آن دارای مقداری ثابتی می باشد و می توان از آن برای جوشکاری با قوس الکتریکی و یا جوشکاری با تنگستن گازی استفاده نمود.
-
ترانسفورماتور
ترانسفورماتورها ساده ترين دستگاههای جوشكاری هستند که وظیفه آنها تبدیل جريان متناوب (AC) با شدت کم ولی ولتاژ زیاد به جریان الکتریکی با شدت بالا ولی ولتاژ پایین میباشد. ترانسفورماتور جوشکاری به طور معمول بوسيله يك فيش صنعتی به برق شهر وصل ميشود و به وسيله دو ترمينال خروجي كه كابل های انبر و اتصال به آنها وصل ميشود، جريان مناسب را در اختيار جوشكار قرار ميدهد.
-
ركتيفاير جوشكاری
به مبدل هایی كه جریان متناوب 380 يا 220 ولت ورودی به کارگاه را به جریان مستقيم (DC) مناسب برای جوشکاری تبديل میکند، رکتی فاير جوشكاری ميگويند. ركتیفايرها به طور معمول با جریان برق سه فاز كار ميكنند به وسيله فيش مخصوص برق سه فاز را دریافت می کنند.
-
دینام جوشکاری یا موتور جوش
دینام جوشکاری یک مولد جریان مستقیم است و از یک موتور که ژنراتور مولد جریان مستقیم را به گردش در می آورد، تشکیل شده است. اگر موتور محرکه دینام از نوع الکتریکی باشد دینام جوش کارگاهی نامیده میشود و اگر بنزینی یا گازوییلی باشد، موتور جوش نامیده می شود.
اطلاعات در مورد دستگاه جوش اینورتر
دستگاه جوش اینورتر نسل جدیدی از دستگاه های جوش که توانایی کار با جریان مستقیم و متناوب را دارد که این مقدار جریان خروجی و ولتاژی که منبع تغذیه دستگاه جوش اینورتر در جوشکاری ایجاد می کند توسط نرم افزار کامپیوتری که روی آن نصب شده است قابل تنظیم و کنترل می باشد.
دستگاه جوش و اینورتر جوشکاری
اینورتر جوشکاری سبک تر، کم حجم تر و از همه مهم تر ارزان تر نسبت به دستگاه جوش قدیمی تولید شدند؛ مکانیزم کارکرد این دستگاه ها به این شکل است که جریان برق شهری AC با فرکانس 50 الی 60 هرتزی را که به صورت تک فاز و یا سه فاز وجود دارد به جریان موج مربعی با فرکانس 1000 الی 10000 هرتز و سپس به جریان مستقیم تبدیل می کند.
تکنولوژی جوشکاری در اینورتر جوش
MOSFET : که این فناوری به کار رفته در موجب شد تا اینورتر ها برای روشن شدن دیگر نیازی به جریان ندارند و با ولتاژ کنترل می شوند و پایداری حرارتی ذاتی آن ها سبب عملکرد بهتر آن ها در طیف گستره دما می شود.
IGBT : که نسل جدیدتر موتور جوش ها می باشد؛ فناوری IGBT که مخفف Insulated Gate Bipolar Transistor می باشد. اینورتر جوشکاری IGBT جریان زیادی را تحمل می کند و به راحتی با ولتاژ گیت کنترل شود. اما دیود بدنه ندارد و جریان دنباله دار بزرگی دارد. در حال حاضر فناوری IGBT مدرن ترین تکنولوژی در تولید اینورتر جوشکاری محسوب می شود و بیشتر تولید کنندگان ابزار برقی و برندهای مطرح جهان اینورترهای خود را به آن مجهز نموده اند.
انواع دستگاه جوش اینورتر
- دستگاه جوش الکترود یا MMA
- دستگاه جوش CO2 یا میگ MIG
- دستگاه جوش آرگون یا تیگ TIG
مزایای دستگاه جوش اینورتر
- جوشکاری با دستگاه جوش اینورتر دارای راندمان و ضریب قدرت بسیار بالا است.
- جوشكاری با اينورترها فاقد هر گونه آلودگی صوتی می باشد.
- پایداری در عملیات جوشکاری به دلیل ایجاد قوس یکنواخت.
- امکان کنترل سریع مشخصات دینامیکی در شرایط مختلف و پایداری پارامترهای جوشکاری
- قابلیت حمل و نقل و انبارداری ساده و آسان.
- كيفيت جوشكاري افزايش می یابد و در مصرف انرژی صرفهجويي می شود.
نکات مهم خرید دستگاه جوش
نمایشگر دیجیتال
در اینورترهای جدید تر امکان نمایش مقدار آمپر و تنظیمات دیگر وجود دارد و به نسبت امکاناتی که هر اینورتر جوشکاری دارد نمایشگر آن نیز برای تنظیمات و نمایش تنظیمات آن طراحی شده است که میتوان تمام تنظیمات از جمله مقدار آمپر ، تنظیم ولتاژ ، تنظیم پالس ، پیش گاز و پس گاز ، مقدار بالانس تناوب ، تغییر وضعیت جوش از الکترود به تیگ یا میگ و موارد بسیار دیگری که در یک اینورتر جوشکاری دارد. در مدل های قدیمی تر اینورتر ها نمایشگر دیجیتال وجود نداشت ولی امروزه غالبا تمام اینورترها مجهز به نمایشگر دیجیتال برای تنظیمات دستگاه هستند.
چرخه کاری یا Duty cycle
فاکتور مهم دیگری که حتما باید در هنگام خرید دستگاه جوش مورد نظرتان به آن توجه داشته باشید، چرخه عملکرد یا همان مدت زمانی است که می توانید بی وقفه از دستگاه جوشتان استفاده کنید و بعد از آن بایستی برای مدت زمانی مشخص دستگاه را خاموش کرده و اجازه خنک شدن به آن بدهید. چرخه عملکرد دستگاه های جوش برحسب درصد برای آن ها تعیین می شود؛ مثلا اگر چرخه عملکرد دستگاهی ۵۰٪ باشد، شما بایستی برای انجام یک عملیات جوشکاری ۳۰ دقیقه ای، یک ربع به دستگاهتان استراحت دهید.
شدت جریان
شدت جریان در واقع بیانگر قدرت دستگاه جوش شما می باشد که یقینا هرچه بیشتر باشد، قیمت نهایی دستگاه شما نیز بیشتر خواهد شد. از قلم نیافتد که برای جوشکاری بر روی فلزات ضخیم و قطور نیاز به دستگاه هایی با شدت جریان بالا می باشد.
اینورترهای چندکاره
تقریبا در کلیه اینورترهای تیگ قابلیت جوشکاری الکترود MMA وجود دارد و میتوان با تغییر تورچ تیگ به کابل و انبر جوشکاری الکترود را انجام داد و در اغلب اینورترهای الکترود قابلیت جوشکاری تیگ خراشی نیز وجود دارد و این یکی از موارد مناسب و مهم در انتخاب اینورتر است. در اغلب اینورترهای میگ نیز قابلیت جوشکاری الکترود وجود دارد ولی در برخی از اینورترهای بسیار پیشرفته امریکایی یا اروپایی تمام این روش های جوشکاری کنار یکدیگر جمع شده اند و میتوان با آنها جوشکاری MMA ، TIG و MIG را انجام داد که قیمت های بسیار بالایی دارند.
قیمت دستگاه جوش
باید متناسب با میزان بودجه و همچنین نوع نیازتان اقدام به خرید دستگاهی مناسب برای خود کنید.
لیست قیمت 10 مدل بهترین برند دستگاه جوش ارزان [با کیفیت]+ خرید
دستگاه جوش 250 آمپر ادون مدل TB-250
-
حداکثر جریان 250 آمپر
- دارای اینورتر
- ابعاد 28*17*17 سانتی متر
-
وزن 3.5 کیلوگرم
اینورتر جوشکاری 200 آمپر جاب مدل Mini MCT200 S
- نوع جوش قوس الکتریکی SMAW
-
حداکثر جریان 200 آمپر
- مجهز به سيستم هاي حفاظتي اضافه ولتاژ، اضافه جريان و اضافه گرمايي
- قابليت جوشكاري مداوم با الكترود تا قطر 3.2 میلیمتر
- قابلیت استفاده از الكترود هاي اسيدي و قليايي ،فولادي ضد زنگ و الكترود هاي طرح آهن
اینورتر جوشکاری 200 آمپر صبا الکتریک مدل 2001-TURBO
- مناسب جوشکاری الکترودهای سایز 1.6 ، 2.5 ، 3.2
- نوع جوش قوس الکتریکی SMAW
- حداکثر جریان 200 آمپر
- ابعاد 40x16x25 سانتی متر
-
وزن 4.5 کیلوگرم
دستگاه جوش اصفهان کرمانی مدل TRNS200
- پرفروشترین دستگاه های ترانسی در بازار ایران
- دستگاه جوش ترانسی
- حداکثر جریان 200 آمپر
- ابعاد 38x17x26 سانتی متر
-
وزن 17 کیلوگرم
دستگاه جوش 200 آمپر ادون مدل TB-200
- حداکثر جریان 200 آمپر
- نوع جوش قوس الکتریکی SMAW
-
اینورتر
- مدل دیجیتال
- وزن 2.5 کیلوگرم
اینورتر جوشکاری 200 آمپر خزرترانسفو مدل IGBT - MMA20
- آخرین نسل تکنولوژی IGBT
- چرخه جوشکاری 60% دیوتی سایکل
- حداکثر جریان 200 آمپر
- نوع جوش قوس الکتریکی SMAW
- کابل و انبر جوشکاری دارد
- وزن 3.7 کیلوگرم
اینورتر جوشکاری 200 آمپر ایران ترانس مدل IT200 M
-
امکان جوشکاری حالت الکترود و حالت تیگ
-
قابليت جوشكاري الكترود تا قطر 4 میلی متر
-
مجهز به سیستم ماسفت
- حداکثر جریان 200 آمپر
- نوع جوش قوس الکتریکی SMAW
-
گارانتی ۱۲ ماهه ایران ترانس
دستگاه جوش اینورتر ادون مدل MMA300S
- حداکثر جریان 300 آمپر
- نوع جوش قوس الکتریکی SMAW
- قابليت جوشكاري الكترود تا قطر 4 میلی متر
- ابعاد 40*15*30 سانتی متر
-
وزن 6.5 کیلوگرم
اینورتر جوشکاری 200 آمپر رونیکس مدل RH-4602
- قابلیت ضد چسبندگی ( ANTISTICK ) برای سهولت کار با الکترودهای جوش کاری متنوع
- قابلیت ARC FORCE ( قابلیت تنظیم میزان قوس الکتریکی )
- مجهز به سیستم قطع کن محافظتی در بربر حرارت
- حداکثر جریان 200 آمپر
-
گارانتی ۱۲ ماهه رونیکس
اینورتر جوشکاری 240 آمپر جاب مدل MCT240
-
مجهز به دو ولوم تنظیمی برای سطح جریان و آرک فورس
-
قابليت جوشكاري مداوم با الكترود تا قطر 4 میلیمتر
-
طراحی و ساخته شده با سیستم پیشرفته IGBT
-
قابليت جوشکاري آرگون ليفت
- حداکثر جریان 240 آمپر
-
گارانتی ۱۲ ماهه گروه صنعتی جاب